A projekt keretében a műemléképület megújul és 2016-tól kiállítótérként és rendezvényhelyszínként is funkcionál majd. Itt kap helyet új állandó tárlatként a ?Főúri utazások kiállítás és Veteránautó Látogatóközpont? ? életképek, járművek és egyéb tárgyak bemutatásával, interaktív termekkel.

Helikon-kastelymuzeum

A jármű-kiállítás kiemelt attrakciója lesz a Közlekedési Múzeum tulajdonában lévő termeskocsinak a belső szalon része, amelyet a MÁV Nosztalgia Kft. rekonstruál. A rekonstrukció során helyreállítják a belső oldalfalakat és a laternás mennyezetet. Az oldalfalat díszítő, hiányosan megmaradt eredeti rézötvényeket kiegészítik és a szecessziós stílusú gőzfűtési burkolatot is felújítják.

A politúrozott oldalfalakra selyemtapéta, az ablakok elé függöny kerül. A magas színvonalú, kézműves-iparos munka eredményeként a szalon belseje soha nem látott szépségében fog megmutatkozni. A szakemberek munkájáról timelapse videó is készült, amelyet a kiállítás látogatói szintén megtekinthetnek majd. A termeskocsi a 2016-os szezonban már megtekinthető lesz az Amazon Házban.