Nátyi Róbert művészettörténész szerint a kortárs modern művészet az elmúlt évtizedekben nehezen követhető ingadozásokat produkált a figuratív és nonfiguratív ábrázolás tengelyén, ám az ezredforduló után egyre több fiatal választotta eszközéül a figuralitást, a realista festészetet, sőt a hiper- vagy fotórealizmust. Ezek az alkotók bátran vállalták a reneszánsz óta meglévő irányzatot, s Papageorgiu Andrea festészete is ezen a vonalon indult el, expresszionizmussal ötvözve, különleges energiákkal töltve fel képeit.

2019_0329_PA_04

A színek és tónusok intenzitása és dinamizmusa, valamint a meglepő színkapcsolódások új hangú festészetet hoztak létre Papageorgiu Andrea művészetében. Az alkotó a 2010-es években az olajfestéket akvarellre cserélte, és új fókuszt keresett képein: a szélesre nyitott perspektívák, az ikaroszi magasságból ábrázolt világ helyett a közeli ábrázolások kerültek középpontba.

Az Alföldi Galériában május közepéig látogatható kiállításról katalógust jelentet meg a Tornyai János Múzeum, amelynek bemutatója április végén várható.