rakoczi

A Magyar Kézművességért Alapítvány 26. alkalommal írt ki pályázatot a magyar kézművesek, iparművészek, alkotóművészek számára. A pályázat ? idén a Rákóczi-emlékévhez csatlakozva ? elsősorban II. Rákóczi Ferencet és korát állította a középpontba, emellett szabadon választott témakörben is vártak alkotásokat.

A mintegy 200 kiállított alkotás között az idősebbek mellett a fiatalok munkái is megtalálhatók a Magyar kézművesség 2019, valamint a II. Rákóczi Ferenc és kora ? kézműves szemmel című, kettős tematikájú tárlaton.

A Magyar Kézművességért Alapítvány 1993 óta nemcsak a tárgyalkotó és népi iparművészetet gondozza, hanem a már kihalófélben lévő szakmák és mesterségek képviselőivel is szoros kapcsolatot ápol.

Az augusztus 29-ig látható tárlaton természetes anyagokból, kézműves technikával készített alkotások láthatók. A kiállítás a szabadon választott témájú művek mellett többek között a fejedelem személyének, a róla és a kuruc seregről szóló eseményeknek, irodalmi műveknek kézműves feldolgozásait mutatja be.