fbpx

Kortárs absztrakt festmények a B55 Galériában

B Oldal című kiállítás anyagának legnagyobb része olajmunka, de papír alapú alkotások is láthatók lesznek Szinyova Gergőtől és Baráth Árontól. Mind a négy művész különböző megközelítésben ugyan, de absztrakt festészettel foglalkozik: „Ki líraibb és szabadabb, ki geometrikusabb, határozottabb, ki leegyszerűsítettebb módon” – mondta el Baráth Áron festőművész.

 

Bánki Ákos bemutatja például a Megtört melankólia című olajfestmény-sorozatát, Szentgróti Ákos pedig többek között a Körséta és a Patkolt törmelék című olajmunkáját. Baráth Áron nagyon ritkán ad címet munkáinak, Szinyova Gergő alkotásait csak betűvel vagy számmal jelöli.

 
akosbbanki
Bánki Ákos

Baráth Áron 2008-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem tervezőgrafika szakán, arról is beszélt, hogy a tárlat címe (B Oldal) a festészet absztrakt oldalát jelenti.

 

„Az A Oldal saját felfogásunk szerint a figuratív, a tárgyi, a sokkal inkább értelmezhető művészet” – hangsúlyozta.

 

Bánki Ákos 2006-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő és tanár szakán. Több egyéni kiállítás volt már Budapesten, valamint Miskolcon és Veszprémben. Szentgróti Dávid Tolvaly Ernő tanítványaként 2006-ban szerzett festőművészi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán. Szinyova Gergő 2010-ben fejezte be festészeti tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.

(Forrás:MTI)
(Fotó: akosbanki.blogspot.com)

A rovat további cikkei