A művész az Absztrakt erő, a Panelprogram 1. és a Térbeli cérnaszálak című műveivel is szerepel a sepsiszentgyörgyi III. Székelyföldi Grafikai Biennálén. A rangos nemzetközi művészeti szemlére 32 országból ? Kínától Indonézián át Iránig ? összesen 800 pályamunkát küldtek be a művészek, ebből 228-at javasoltak díjazásra. Molnár Attilán kívül Bács-Kiskun megyéből a legjobbak közé válogatták még a szintén kecskeméti Mészáros Marianna alkotását is.

A művész a baon.hu-nak elmondta, ?Ha valaki őszinte a természethez, akkor feltárja apró kincseit?. Munkája során nagy segítségére van a Cifrapalota munkatársa, Virág Ágnes művészettörténész, Pálinkás Szilvia művészettörténész, valamint mesterei között szerepel A. Varga Imre képzőművész és Molnár Péter grafikusművész ? írja a megyei hírportál.

Molnár Attila gyermekkora óta foglalkozik képzőművészettel, a fiatal művész autodidakta módon képezte magát.

molnar_attila_baon
Fotó: baon.hu

A képzőművészet minden ága érdekli, a kerámiától az ikonokig, de a grafika és az aquarell áll hozzá legközelebb. Az igazi sikereket az elmúlt két év hozta meg számára, köszönhetően annak, hogy immár teljes odaadással a művészetnek szentelte életét. Az első tárlata egy jótékonysági aukción volt, a sikeres bemutatkozást újabbak követték. Műveit számtalanszor kiállították, például a Kecskemét Arcai című pályázat alkotásaiból nyílt tárlaton, Nagykőrösön a Rácz József Galériában illetve Szentendrén a Művészet Malom MAOE Labirintus kiállításon.

Több munkáját díjazták. Legutóbb Budapesten a The Talent Kortárs Képzőművészeti Kiállításon a zsűri dicséretben részesítette Életfája című grafikájáért. A The Talent autodidakta művészeinek alkotásaiból vándorkiállítást rendeztek, melyet jelenleg a fővárosban tekinthet meg a közönség. Emellett a Cifrapalotában is látható két alkotása, az Ülő alak 1 és Ülő alak 2.

Forrás: baon.hu