fbpx

Marjai Judit kiállítása az A38-on

Marjai Judit legújabb kiállításának az A38 hajó ad otthont, amelynek megnyitójára február 18-án este nyolc órakor kerül sor Wahorn András közreműködésével. A megnyitó után Benkő Róbert zenél. A tárlat február 24-ig ingyenesen látogatható.
 
 
A Hideg és Meztelen  egy alkotó beérkezésének kiállítása. Marjai új képei frissek és felkavarók. Kövér hölgy sorozatában a nagyméretű festővászonra nyomott fotók az élet, a dionüszoszi báj és a halál táncát idézik. A modell, a titokzatos M. óriás méretei és kövérsége szépséggé szelídül a képeken.  A kiállítási anyag mintegy egyharmadát kitevő további  képekről egy  fregoliról hidegkék fényben függő halott lények merednek a nézőre; egy hal, egy nejlonba csomagolt férfinő, egy kabuki álarcos menyasszony és egy letapasztott szájú nyúl. Fétis, szexualitás fagyponton.
 
Marjai Judit korábbi kiállítási anyagaiból ( a szintén az A38 -ban rendezett ” Káder”, a ” Hét főbűn” a Kuplungban, vagy a szófiai Magyar Intézetben installált ” Halál a konyhában”) egy több utat kereső, hol akcionista-idealista, hol  ismert embereket lágy szemmel-kemény csenddel látszatfelszínükből  kifordító „bulvárszürrealista” művész bukkant elénk.
 
(Forrás, fotó: A38.hu)
 

A rovat további cikkei