00198852
Rings on Water pályaművek

A Pozsonyi Népművészeti Központ által meghirdetett nemzetközi verseny legjobb alkotásait bemutató vándorkiállításon magyar dizájnerek népi kézművességen alapuló modern munkái is láthatók lesznek.

A Rings on Water című formatervezési versenyt kézművesek, dizájnerek és művészeti iskolák számára hirdeti meg a Pozsonyi Népművészeti Központ (ÚLUV), a magyarországi szakmai koordinációt a budapesti Hagyományok Háza vállalta. A megmérettetés célja, hogy ösztönözzék a népművészeten és a népi kézművességen alapuló modern használati tárgyak létrehozását.

00198847
Néhány darab a kiállított munkákból

Magyarországról tizenhárman jelentkeztek a versenyre, közülük a nemzetközi zsűri több alkotót is beválogatott a legjobb alkotásokból szerveződő vándorkiállításra, Mosonyi Éva tojásírót és Szente Krisztina fazekast pedig díjazásban részesítették.

Az iparművészeti kiállításon a magyar alkotók mellett bemutatkoznak cseh, lengyel és szlovák kézművesek, dizájnerek és művészeti intézmények növendékei is.

00198857
A Rings on Water néhány műve, középen Mosonyi Éva tojásai

Az utazó kiállítás második állomása Budapest, ahol május 18-ig lesz látható a válogatás. Április 10-én délután Illés Vanda művészettörténész, a kiállítás magyar kurátora tart tárlatvezetést.

További információ a Hagyományok Háza honlapján.

Képek forrása: Hagyományok Háza