fbpx

Szeptembertől hétfőnként is látogatható a népszerű Csontváry-kiállítás

Szeptember 7-től a hétfők sem kivételek, hiszen a hét összes napján megtekinthető 10.00 és 18.00 óra között Csontváry életműve a Honvéd Főparancsnokság épületében. A kiállítás tárlatvezetés keretében is látogatható, amelyre az érdeklődők a tarlatvezetes@varkertbazar.hu e-mail címen regisztrálhatnak. Egyik legnagyobb magyar festőnk alkotásaival a gyerekek múzeumpedagógiai foglalkozások keretében ismerkedhetnek meg: a legkisebbeknek szóló programra a szervezők óvodák, általános iskolák és középiskolák jelentkezését is várják a muzeumpedagogia@varkertbazar.hu e-mail címen.

Szakképzett tárlatvezetők kíséretében nézhetik meg az érdeklődők az ?Új világ született ? Európai testvérháború 1914-1918? elnevezésű kiállítást is, mely közel 600 négyzetméteren mutatja be a korszakhatárnak is tekinthető Nagy Háború világát. A népszerű kiállítás a Déli palotákban tekinthető meg, keddtől vasárnapig 10.00 és 18.00 óra között. A tárlatvezetésre ? amelyen a résztvevők rengeteg érdekfeszítő, a kiállított tárgyakat kiegészítő és magyarázó információt kaphatnak ? az ujvilagszületett@varkertbazar.hu e-mail címen regisztrálhatnak.

Csontváry Budapesten.zip

Szeptember 6-án, az Európai Zsidó Kultúra Napján a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. és a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület közös tárlatvezetéseket indít a budai Vár nyugati pincerendszerében feltárt és augusztusban megnyitott rituális zsidó fürdőbe, a mikvébe. A túrák 10.00, 12.00, 14.00 és 16.00 órakor indulnak, melyekre előzetes regisztráció szükséges a mikve@varkertbazar.hu e-mail címen.

A tárlat- és idegenvezetéssel kapcsolatos bővebb információk a www.varkertbazar.hu oldalon találhatók.

Fotó: Csákvári Zsigmond

A rovat további cikkei