Temporary Distortion (USA): Welcome to Nowhere (bullet hole road) Isten hozott a semmiben

Egyéb

A Kortárs Drámafesztivál Budapest és a Trafó bemutatja:
Temporary Distortion (USA):
Welcome to Nowhere (bullet hole road)
Isten hozott a semmiben
színház / theatre
 
2010. november 27-28. 20.00
 
Jegyár 2200 Ft, diákjegy 1700 Ft, a Trafó bérlet érvényes!
Angol nyelven, magyar felirattal. / In English with Hungarian subtitles.
 
 
?Túl sokáig maradsz egy helyben és a rossz befészkeli magát a belsődbe. Észre sem veszed. Ez történik mégis. Legalábbis, így volt ez velem.?
 
Folyton úton lenni egyszerre szabadság és csapda. Menekülés, ami nem kecsegtet a megnyugvás, a biztonság ígéretével, hiszen a saját emlékeinktől és démonainktól nem szabadulhatunk.
 
 
A Temporary Distortion ízekre szedi és merőben egyedi módon alkotja újra a modern amerikai road movie zsánerét, hipnotikus, fojtogató, mégis magával ragadó atmoszférát teremtve.
 
A Welcome to Nowhere egyszerre film és színpadi mű/színház. Az elhangzó dialógusok és a videó egy történet töredékei, amelyek egyszer egymást kiegészítve, másszor meghazudtolva futnak párhuzamosan. Négyen bolyonganak az amerikai országutak útvesztőjében. A színészek feje fölötti vászon segítségével megkettőződnek a karakterek, megelevenednek az álmok, a sokszor tragikus, nyomasztó emlékek: éjszakai utazások kihalt sivatagi tájon, elhagyott alagút, öngyilkosság és gyilkosság képei. Hosszú, baljóslatú csendek, David Lynch filmjeit idéző, feszültséget árasztó, különös perspektívájú képsorok és elsuttogott vallomások közepette a nézőtéren, mint egy kirakós darabjait, próbáljuk összeilleszteni a részleteket.
 
A Temporary Distortion négydimenziós színpadi installációi színház, film és képzőművészet határán egyensúlyoznak. Felkavaró és elgondolkodtató munkák, a bezártság érzetét keltő, fülkeszerű díszletelemekkel és markánsan egyedi színészi játékkal.
 
 
 
A 9. Kortárs Drámafesztivál ezúttal amerikai alkotók munkáit hívta meg vendégország-programjába. Bemutatkozik New York egyik emblematikus helye, a kísérletező kedvű, konvenciókat feszegető és a színház fogalmának újraértelmezésére vállalkozó alkotók generációit elindító Performance Space (PS) 122.
 
 
K.O. ? Kritikus Óra a Színházi Kritikusok Céhe szervezésében
November 27-én, szombaton az előadása után Rádai Andrea színikritikus beszélget az alkotókkal!
On the 27th November, the performance will be followed by a post-show discussion with the artists, moderated by Andrea Rádai, theatre critic.
 
 
 
Író, rendező/Writer, director: Kenneth Collins
Video/Video Projection: William Cusick
Szereplők/Cast: Nick Bixby, Stacey Collins, Brian Greer, Lorraine Mattox, Stephanie Silver, Jessica Grace Pagan
Jelmez/Costumes: TaraFawn Marek
Zene, hang/Music, sound: John Sully
Grafika/Motion Graphics: Jon Weiss
Rendezőasszisztens/Assistant Director: Christine Vartoughian
Technikai asszisztens/Technical Assistant: Joe Cantalupo, Andrew Scoville