Az 1972 óta működő rangos irodalmi tanácskozást szervező egyesület újabb négy évre L. Simon László József Attila-díjas írót, a Magyar Művészeti Akadémia tagját választotta meg elnökének.

L. Simon László, a Tokaji Írótábor elnöke, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója beszél egy kerekasztal-beszélgetésen az 51. Tokaji Írótáborban a Rákóczi Pince és Udvarház Petőfi-teraszán 2023. augusztus 15-én. Az asztalnál balról jobbra: Stifner Gábor kulturális újságíró, moderátor, Pataki Viktor, a Fiatal Írók Szövetsége (FISZ) társelnöke, Czinki Ferenc, a Szépírók Társasága elnöke, Szentmártoni János, a Kulturális és Innovációs Minisztérium művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkára és Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke.
Vajda János / MTI
L. Simon László az 51. Tokaji Írótábor kerekasztal-beszélgetésén. Az asztalnál balról jobbra: Stifner Gábor, Pataki Viktor, Czinki Ferenc, Szentmártoni János és Erős Kinga. Fotó: Vajda János / MTI

A szervezet két alelnököt is választott: Erős Kinga József Attila-díjas kritikust, a Magyar Írószövetség elnökét, illetve Soltész Márton irodalomtörténészt, a Kertész Imre Intézet tudományos igazgatóját. A titkári feladatokat továbbra is Papp-Für János költő látja el.

A közgyűlésen bejelentették, hogy az idei, 52. Tokaji Írótábort Szabadság és autonómia címmel 2024. augusztus 12. és 15. között rendezik meg.