Hosszú kihagyás után friss számokkal és májusi újraalakuló koncerttel jelentkezik a magyar downtempo formáció.

Bijou1koncertfelállás.jpg
Az újjáalakult együttes Hártó Szilviával. Kép forrása: Bijou

Az első körben 2003-tól 2011-ig működő triphop és downtempo zenei alapokra épülő, magyar dalszövegeket alkalmazó Bijou zenekar első albuma (Pillangó) 2009-ben jelent meg, a legismertebb számai pedig a Pillangó, a Depresszió és a Tánc – utóbbit a Társas játék című magyar televíziós sorozat nyitódalaként ismerheti a szélesebb nyilvánosság.

A zenekar 2011-es feloszlása után idén új felállásban folytatja a munkát; Hártó Szilvia (ének), Horváth Gábor (gitár) és Asztalos Zoltán (dob) alapító tagok mellett Lengyelfi Eszterrel (basszusgitár) egészült ki a csapat. A májusi koncerten Kondella Krisztián (ütőhangszerek) is közreműködik.

Idén több új számot írtak, ezek közül a Bícs már a Spotify-on is hallgatható. A zenekar újraalakuló koncertje május 25-én lesz a Gödörben.

„Nagyon jó érzés, hogy több mint tíz év után visszatérünk a magyar zenei palettára. Az új Bijou a régi hagyományaira épül, továbbra is magyar nyelvű, énekközpontú, szerethető, minimál triphopot játszunk. Nagyon lelkesen várjuk a májusi koncertet, és bízunk benne, hogy a közönségünk legalább annyira fogja szeretni az új Bijou-t, mint mi” – mondta Hártó Szilvia.