Nemcsak az épület újul meg, új műtárgyvilágítási rendszert szerelnek fel, a látogatói élményt pedig digitális eszközök fokozzák majd.

A képtár 30 éves épülete napjainkra leromlott, a tető és a szigetelés annyira tönkrement, hogy az épület beázik, az állandó kiállítást a műtárgyak védelmében azonnali hatállyal le kellett bontaniuk.

Az összesen kétezer négyzetméter kiállítótérrel, galériával, konferenciateremmel, restaurátor műhelyekkel, 10 ezer kötetes könyvtárral és gyermekfoglalkoztató helyiségekkel is rendelkező kétszintes épületben a kiállítóterek ma már se nem fűthetők, se nem hűthetők és a páratartalmat sem lehet folyamatosan biztosítani, ezért értékes kiállítások bemutatásától esik el az intézmény.

Az egy éven át tartó felújítási munkálatok során új szigetelést kap a tető és a homlokzat, kicserélik a nyílászárókat, megújul a második emeleti kiállítóterem és kialakítanak egy múzeumshopot is.

A felújítás egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően indulhat meg, amely a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon keresztül a projekt teljes összegét finanszírozza.