A több évtizede a világzene élvonalába tartozó zenekar jubileumi albuma február közepén jelent meg a Fonó gondozásában impozáns kivitelben. A rangos zsűri által összeállított toplista abszolút irányadó a nemzetközi piacon mint a kelet-közép és délkelet európai piac zenei szakértője.

A magával ragadó energiájú zenei anyagot Kardos Gábor csodálatos koncertfotói kísérik keményfedeles, impozáns kötetben.

„Kardos Gábor koncertfotóin áthallatszik a muzsika, látja, és láttatni tudja a zenét. Egyszer csak ott állt az első sorban szerényen mosolyogva, és csak másnap tudtuk meg, milyen kíméletlenül exponál. Amit kimerevít, mozgásban marad, ami elhangzott, tovább zeng a képein.” – írják a lemezborítón.

Ami a zenét illeti, ott sem csalódunk: táncba visznek, megpörgetnek, magasba emelnek bennünket, a remek muzsikusok egymás alá „adják a lovat”. Szép szólók, zenei poénok, amiket megint magunkkal vihetünk, hogy a következő koncerten is teli torokból énekeljük együtt.

A Besh o droM 20 éve élvonalbeli zenekar, ez az évtizedek alatt nem változott. A jubileumi albumon 12 dal – avagy „beshodromosan” csocsek – található, amelyből árad az életerő és energia. A zenekari tagok három különböző országban élve és alkotva példaértékűen tartják egyben a zenekart és művelik azt a zenei stílust, amely már jellegzetesen a Besh o droMé.

Nyitókép: Kardos Gábor