A fiatal karmester mellett a következő öt évre újraválasztották igazgatóként Szászné Pónuzs Krisztinát is.

Török Levente
Török Levente

A Miskolci Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője a 2024/25-ös évadtól az igen fiatal, ennek ellenére rendkívül elismert, páratlan tehetségű karmester, Török Levente. Török 1993-ban született zenészcsaládba. Már a bécsi Zeneakadémia elvégzése közben dolgozott a bécsi Állami Operaházban, és olyan világhírű zenei fesztiválok asszisztense volt, mint a Baden-badeni Fesztivál (Berlini Filharmonikusok, Sir Simon Rattle) vagy a welsi Wagner Fesztivál (Ralf Weikert – többek között a zürichi Operaház volt főzeneigazgatója).

Karmesteri karrierjét Németországban bontakoztatta ki, ahol először a regensburgi színház vezénylő korrepetitora, majd az ulmi színház és a Mecklenburgi Állami Színház, Schwerin első karmestere volt. 2021-ben megnyerte az 1. Nemzetközi Karmesterversenyt Llíriában, Valenciában, melynek köszönhetően idén például a Spanyol Állami Tv- és Rádiózenekarral adja elő Bartók Concertóját. Fiatal kora ellenére számos országban vezényelt már: többek között 2019-ben Velencében, 2023-ban pedig az izlandi Operaházban mutatkozott be.

A legtöbb hazai szimfonikus zenekart dirigálta már. A Magyar Állami Operaháznak is visszatérő vendége, eddigi legkiemelkedőbb produkciója a 2023 decemberében megszületett Tosca-produkció volt. Török Levente, akinek a zenekar muzsikusai példátlan többséggel szavaztak bizalmat, az együttes reményei szerint új lendületet, fiatalos frissességet visz a Miskolci Szimfonikusok életébe.