A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának Tünékeny valóság címmel nyílt kiállítása a szentendrei ÚjMűhely Galériában.

A jelen pillanata, amelyet oly gyakran és megszállottsággal keresnek az alkotók, gyakorta tovaszáll, elillan, eltűnik az idő kérlelhetetlen haladásában. Tünékennyé válik. Így, ami a je­lenben valóságosnak tűnt, később már csak illúzióként vagy emlékként lelhető fel a képze­letünkben. Ezek azok a pillanatok, amelyek lenyomatait érzések vagy tapasztalások által tudjuk azonosítani: emlékszünk, látunk, tapasztalunk, s hogy ezeket megőrizzük, elménk és szívünk elraktároz mindent a számunkra, érzéseket, hangokat, illatokat. A kiállítással kí­sérletet teszünk arra, hogy ezeket a tünékeny pillanatokat kiszabadítsuk az idő járomából, és újraéljük, újraalkossuk azokat. Mutassuk meg, hogy a valóság az idő és az érzéseink együttműködésének köszönhetően bennünk állandósul.

A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának célkitűzése, hogy megossza a közönséggel azt az alkotói sokszínűségét, amelyet a fotográfia különböző területeiről érkező művészeik mutatnak fel. A Fotóművészeti Tagozat a kiállítás tematikája mentén szeretne egységes alkotói közösségként megjelenni, miközben művészei egyéni látásmódja is teret kap.

A kiállítás kurátora Hupján Attila, a MAOE Fotóművészeti Tagozatának elnöke.

Kiállító művészek: Fehér Vera, Baricz Kati, Berényi Gyula, Budavári Csaba, Cserkuti György, Dozvald János, Dömötör Mihály, Fekete István, Frankl Aliona, Fuchs Lehel, Gábor Béla, Gál András, Gáti György, Gedeon Péter, Herbst Rudolf, Hupján Attila, Kanyó Ferenc, Kerekes Zsuzsa, Láng-Miticzky András, Mándi Emese, Mandur László, Nagy István, Pfliegel Bálint, S. Faragó Gyöngyi, Seres Géza, Simon Csilla, Szél Ágnes, Tóth József, Tulok András, Vajda János, Varga Tamás, Vizúr János, Zsila Sándor.

Fotók: Kultúra.hu/Csákvári Zsigmond