fbpx

Új könyvsorozat irodalmi életművekből

Egy új sorozat, a Rádiusz Könyvek első hat kötetének bemutatóját tartják január 22-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

petofi irodalmi muzeum pim foto:horvath peter gyula

A Rádiusz Könyvek olyan életműveknek és a szerzőikről szóló monográfiáknak ad otthont, amelyek átfogó erejűnek bizonyultak a magyar irodalomban. Az emberi és a nemzeti lét meghatározó kérdésein gondolkodó lírai, epikai, drámai, esszéírói és műelemző munkákat tárják a kötetek az olvasók elé. A Rádiusz Könyvek a Magyar Napló Kiadó gondozásában jelentek meg.

A Petőfi Irodalmi Múzeumban a magyar kultúra napján Páskándi Géza, Gion Nándor, Lászlóffy Aladár, Lászlóffy Csaba, Ratkó József és Cseke Péter műveit mutatják be.

A könyvbemutatón Erős Kinga, a Magyar Írószövetség elnöke, majd Jánosi Zoltán irodalomtörténész, a Magyar Napló Kiadó irodalmi vezetője, a sorozat névadója és szerkesztője mond beszédet. A könyvbemutató előadói között van Árkossy István festőművész, grafikus, a sorozat arculatának szerkesztője, Bertha Zoltán irodalomtörténész, Széles Klára irodalomtörténész, Cseke Péter irodalomtörténész, Babosi László könyvtáros, bibliográfus, történész, Korpa Tamás költő, kritikus, szerkesztő, Kurcz Ádám István irodalomtörténész, nyelvész, történész. Közreműködik Tallián Mariann és Lázár Balázs színművész.

Nyitókép: Petőfi Irodalmi Múzeum, fotó: Horváth Péter Gyula

A rovat további cikkei