fbpx

Új lemezzel és egyórás filmmel búcsúzik 2020-tól az Esti Kornél

December közepén jelent meg az Esti Kornél Itt maradtam az éjszakában című legújabb lemeze. A 15 számos album mellett Bátori Gábor ’jim’ (sinco) készített egyórás filmet Ember Márk színművész és a zenekar főszereplésével.

Az idén 15 éves zenekar karrierjének legnagyszabásúbb kiadványával, különleges módon összegzi eddigi munkásságát. Az Esti Kornél 2018-ban megjelent ötödik nagylemeze, az Eltűnt idő után most korábbi dalait értelmezi át és szólaltatja meg olyan közreműködők segítségével, mint iamyank, Csernovszky Márk zongoraművész, a Soharóza kórus és a Heureka Pop Orchestra kamarazenekar. Az album ötletét a zenekar 2019-es nagysikerű Müpás előadása adta, ahol a dalok egy történet ívét végig kísérve kaptak friss és aktuális megszólalást. Az új lemezen több mint 30 művész hallható, a felvételek három különböző helyszínen, közel két hónapon keresztül zajlottak, Csernovszky Márk zongorajátékát a pécsi Kodály Központ üres hangversenytermében rögzítették.

A lemez hangulatát egy hozzá kapcsolódó egyórás film teszi teljessé, amelyben az albumon szereplő szerzemények kíséretében a zenekar többek között olyan kérdésekre keresi a választ, mint hogy „Ki ez az Esti Kornél valójában, akitől a nevüket kölcsönözték?” vagy hogy „Mit üzenhetnek a zenekar dalai a jelenlegi életünket felforgató helyzetben?”. A film rendezője, operatőre és vágója Bátori Gábor ’jim’ (sinco), főszereplője Ember Márk színművész, de narrátorként Beck Zoltán (30Y) is hallható.

Az Itt maradtam az éjszakában film itt nézhető meg: 

Kiemelt kép: Sinco

A rovat további cikkei