Az új tárlatrész a Szlovákia területén lévő gettókat és táborokat mutatja be, azon belül külön foglalkozik az úgynevezett 6. munkazászlóaljba besorolt zsidókkal. Az új tárlatrész a múzeum 2015-ben építeni kezdett és 2016-ban megnyitott állandó kiállításának befejező szakasza.

A szeredi Holokauszt Múzeumot a második világháború idején ugyanott működő munkatábor helyszínén hozták létre. A múzeum az egykori tábor öt épületében működik, ezeket 2009-ben kezdték el felújítani. Az állandó tárlat anyagának nagy részét korabeli dokumentumok, fotók és más olyan kiállítási tárgyak képezik, amelyek összefüggésben vannak a zsidók szlovákiai üldöztetésével. A kiállított anyagok között egy marhavagon is van, amellyel zsidókat deportáltak szállítottak Auschwitzba.

Az intézmény tájékoztatása szerint az állandó tárlatot vezető szlovák történészek és izraeli szakértők közreműködésével, valamit a tábort annak működése idején megjártak segítségével állították össze. A szeredi Holokauszt Múzeum állandó tárlatának befejezésére a jelenlegi pozsonyi kabinet vállalt garanciát.