Mazel Tov! címmel rendezi meg a Budapest Klezmer Band újévi nagykoncertjét január 1-én Szulák Andrea és Dunai Tamás fellépésével a Budapest Kongresszusi Központban.

A csaknem 30 éves múltra visszatekintő együttes tradicionális zsidó zenét játszik, a zenei átiratokat az együttes alapítója és vezetője, Jávori Ferenc komponálja. Jávori Ferenc (Fegya) Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész a január 1-ei programról elmondta: a koncert címe Mazel Tov!, ami jiddisül azt jelenti, hogy jó szerencsét. Kiemelte: hagyománnyá vált, hogy január elsején ismert vendégeket hívnak a fellépésre, ezúttal Szulák Andrea és Dunai Tamás lép fel az együttessel.

Felidézte, hogy Dunai Tamással a Hegedűs a háztetőn című előadásban dolgoztak együtt, az 1996-os produkcióban a színművész Tevje szerepét alakította. Azóta megmaradt a barátság közöttük, és rendszeresen lépnek fel együtt.

Az együttes, amely a jövő évben ünnepli alapításának 30. évfordulóját, a jubileumi koncertet a 2020. június 14-én tartja a Margitszigeten, ezt követően országos turnéra indul. A Budapest Klezmer Band új albumot is megjelentet, amely az újévi koncerten már kapható lesz.

Kiemelt fotó forrása: Facebook