Jövő februárban újraélesztik a nagy múltú filmes eseményt – jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester egy konferencián.

A Corvin Moziban szakmai beszélgetéseken is részt vehetünk. Fotó: Róka László / MTI
A Corvin Moziban szakmai beszélgetéseken is részt vehetünk. Fotó: Róka László / MTI

A város kultúrája – a kultúra városa című konferencián jelentette be Karácsony Gergely pénteken, hogy jövő februárban ismét megrendezik a Magyar Filmszemlét a budapesti Corvin moziban – írta meg a hírt a HVG.

Korábban a HVG Fülke című podcastjában arról beszélt a főpolgármester, hogy „egy állami finanszírozástól függetlenül, nemzetközi vagy saját forrásokból működő filmes szcéna” számára kíván bemutatkozási lehetőséget biztosítani a Fővárosi Önkormányzat. Ennek érdekében arról tárgyaltak a filmes szervezetekkel, hogy újraindítják a Filmszemlét, illetve szeretnének egy nemzetközi filmfesztivált is Budapesten. Ezt az artmozi-hálózatot működtető Budapest Filmen keresztül szeretnék megvalósítani.  

A Magyar Filmszemlét 1965 és 1989 között Magyar Játékfilmszemlének hívták. A rendezvény 1983-ban költözött Budapestre, korábban Pécs adott helyet a rendezvénynek. Finanszírozási okok miatt 2012-ben rendezték meg utoljára.