A kijárási korlátozások enyhítése a kultúra kedvelői számára is pozitív változásokat hozott, a kedvelt városi tematikus séták egy része újraindulhat.

Az Imagine túravezetői Budapesten, Pécsen és Debrecenben egyaránt várják a sétáló kedvűeket. A fővárosban az Örs vezér tér környéki sétával indítanak május 23-án, majd városi pletykák és bűnügyek szálait gombolyíthatjuk fel a Budai várban, de a gellérthegyi villák titkos történetével, és a kíváncsi pillantások elől egyébként elzárt belvárosi kertekkel is megismerkedhetünk a pünkösdi hétvégén.

Az Imagine Debrecen irodalmi városnézésre és a debreceni kereskedő cívisek – és velük szorosan összefonódva – a cívisváros történetének megismerésére invitálja az érdeklődőket a május-júniusi hétvégéken.

Debrecen

Pécsen a Tettyéről indulnak, majd a belvárosi házakat őrző szobrokat – angyaloktól az elefántokig – és a város kiemelkedő személyiségeit bemutató városi séták élednek újra.

Szeged is kinyitotta kapuit a turisták számára, gyönyörű belvárosát  ismerhetjük meg közelebbről, akár gasztroélménnyel fűszerezve, szintén a pünkösdi hétvégén várja a sétálni vágyókat a mediterrán élményséta és a belvárosi séta egyaránt. Az újranyitást pedig Mozdulj ki! Útkereső élményséta szervezésével ünneplik már a május 23-i hétvégétől. Az interaktív séta során játékos formában a résztvevők döntenek az útirányról, még az idegenvezető sem tudja előre, hol fognak kilyukadni!

Szeged

A Hosszúlépés együtt örül a budapestiekkel, hogy a pesti alsó rakpart hétvégente autómentes övezetté változott és a Pillérek és pilonok elnevezésű sétáját rakparti különkiadásként indítja újra.

A Sétaműhely biztonságos keretek között a fokozatosság jegyében indítja programjait, fülbemondót használnak egyszer használatos fülhallgatóval, csak zöldövezeti sétákat tartanak és 15 főre korlátozták a résztvevők maximális létszámát. Rózsadombi „török” sétával indítanak az első hétvégén, a csodás kelet fényét és árnyékát is megismerhetjük.

Győr

Győrben pünkösdkor újjászületés jeligével indítják a városnéző túrák sorát, mindent felkutatnak, ami Győr történetében megújulásnak, újjászületésnek tekinthető, ezzel ünnepelve a karantén utáni újranyitást.

Indulhat végre a séta!

Nyitókép: Pécs, forrás: imaginepecs.hu