fbpx

Ukrán–magyar dal született az Artisjus dalszerző táborában

A táborba tizenegy országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők, énekesek és producerek, hogy közösen alkossanak a hazai dalszerzőkkel.

A nyár elején megtartott Artisjus Songwriting Campen több mint 25 új dalt írtak a résztvevők. A három nap kiemelkedő eredménnyel zárult: született békehimnusz ukrán–magyar szerzőktől, fesztiválhimnusz a Művészetek Völgyének, filmzenék az RTL Klub sorozatához, és további dalok megjelentetését is tervezik.

„Amikor öt évvel ezelőtt – sokáig tartó küzdelmes előkészületek árán – sikerült összehoznunk az első magyarországi nemzetközi tábort (a SongBook Songwriting Campet, amelyet azóta az Artisjus a nevére vett), csak annyit sejtettünk, hogy ez talán a legközvetlenebb és legtakarékosabb módja, hogy exportáljuk és nemzetközi szinten is működtetni kezdjük a magyar zenei kreativitást.

Már az első ilyen esemény után a résztvevő hazai szerzők 60-70 százaléka valamilyen gyakorisággal külföldi megbízásokat kapott a tábort követő hónapokban. Azóta világossá vált, hogy ennél azért még sokkal több lehetőség rejlik egy ilyen eseményben” – nyilatkozta Czutor Zoltán, aki az Artisjus vezetőségének tagjaként szervezői feladatokat is ellát a táborban.

A rovat további cikkei