Az immár 23 éve működő pécsi Metronóm Jazz Klubba érkezik többek között Vörös Niki, ifj. Szakcsi Lakatos Béla, Boggie és Dés András is.

István Tóth, Áron Tálas, László Csízi.jpg
A Tálas Áron Trio

A klub olyan minőségi branddé vált, amiben megbíznak a jazz kedvelői, és állandó rajongótábora alakult ki. A havi rendszerességgel jelentkező koncertsorozat során a Zsolnay Negyedben minden alkalommal más jazzstílus kap helyet.

Az idei szezonban érkezik a Junior Prima , Gramofon- és Artisjus-díjas, a jazzma.hu és a jazz.hu olvasói által is több alkalommal is a legjobb hazai billentyűsnek ítélt Tálas Áron és triója, a Gáspár Károly Trió és Gereben Zita, a Szakcsi Jr. Renaissance, a Vörös Niki New Project, a montreux- i versenygyőztes, Junior Prima Díjas Szőke Nikoletta öttagú formációjával, Boggie pedig a Maradj még turné állomásaként lép fel a Zsolnay Negyedben.

Az ősz Bágyi Balázs Visegrád Jazz Bandjével indul, a projektzenekar egy V4-es pályázatnak köszönhetően jött létre, tagjai az egyes országok kimagasló művészei. Koncertet ad a Subicz Gábor trombitás által alapított Subtones, Magyarország egyik legizgalmasabb szupergroupja és közönségkedvence a hazai jazzpopszíntéren, Dés András örömzenéléséből született formációja, a Mash. Az évzáró koncertet a pécsi Hofecker Dániel, a fiatal zenészgeneráció egyik legtehetségesebb jazz-zeneszerzője, hangszerelője, trombitaművésze adja Next Day Sextetjével.

Részletek a koncertekről a Zsolnay Negyed honlapján.