„Figyelünk, várunk, eggyé válunk! A vad, a vadász és a fotóművész is a természet ölelésében vár. Vár a megfelelő pillanatra. Vadászik, de mind-mind másra. A vad a zsákmányra, a vadász a trófeára, a fényképész a tökéletes pillanatban a jó fényre, kompozícióra. Bár a nézőpontok különbözőek, mégis van párhuzam. Az élmény és a természet közelsége. Mindannyian csendben ülünk, fülünket hegyezve, szemünket nagyra nyitva, hogy mikor érkezik el várva várt jelenet, ami mindent megváltoztat” – emeli ki Radisics Milán fotóművész, a Vadászok című kiállítás kurátora.

Peter M. Madsen: Pheasant – Memento mori

Az állatok, növények és a gyakran még érintetlen, harmóniában élő természet karnyújtásnyira van tőlünk. Meg kell tanulnunk nemcsak nézni, hanem látni is a szépséget az erdőben, a réten vagy egy állat tekintetében. A petecsomóban leső erdei békában, a legyet elkapó őzben, a filmjelenetbe illő fiatal szarvasban vagy a terítéken lévő fácán üveges tekintetében.

A fotók művészi értéket adnak a környezet szónak, új perspektívából mutatják be nekünk a lakóhelyünket. A Vadászok című kiállítás is erről szól. Nézd meg a csövön keresztül, ki mit lát. Hogy ez egy puska vagy egy teleobjektív, csak nézőpont kérdése. Ha a célkeresztre állsz, akkor a trófeát látod, ha pedig a fényképező keresőjéből figyelsz, akkor a tökéletes pillanatra lehetsz figyelmes. Elmerülhetsz az 50 évvel ezelőtti vadászati kiállítás relikviái, a múlt vadászai és trófeái között, és gyönyörködhetsz a modern fotóművészet és a klasszikus természetfotók szépségében.

A magyar díjazott fotósok munkái mellett az Egyesült Államok, Dánia, Németország, Anglia, Olaszország, Szerbia és Románia elismert fotóművészei által most közelebb kerülünk a fotósok, a vadászok és az állatok világához.

A kiállítás az Egy a Természettel – Vadászati és természeti világkiállítás kulturális fesztiválja részeként valósul meg.

Kiállító alkotók:

Alexease, Magyarország; Berta Béla, Magyarország; Bokor Béla, Magyarország; Blaumann Ödön, Magyarország; Daróczi Csaba, Magyarország; Fülöp Bálint, Magyarország; Hegedűs Máté, Magyarország; Hogya István, Magyarország; Koncz-Bisztricz Tamás, Magyarország; Krizák István, Magyarország; Máté Bence, Magyarország; Násfay Béla, Magyarország; Potyó Imre, Magyarország; Radisics Milán, Magyarország; Simon Zoltán, Magyarország; Robert Capa, Magyarország; Florian Mollers, Németország; Graziano Panfili, Olaszország; Jonathan Percy, NY, Amerikai Egyesült Államok; Max Ellis, Egyesült Királyság; Milos Prelevic, Szerbia; Peter M. Madsen, Dánia.

További információ itt

Nyitókép: Krizák István: Szarvas háremmel