Az idei fesztiválon a klasszikus zenei hangversenyek mellett a művészetet a tudománnyal összekötő estéket is tartanak. Emellett bárest, kiállítás, valamint jazzkoncert is színesíti a programot, de több előadás is várja a közönséget.

Bagdy Emőke pszichológus előadása február 20-án lesz a MOM Kulturális Központban. A pszichológus az adásban elmondta: a Tudatállapotok című előadáson a tudatállapotok szerepéről lesz szó a zenei élmény keletkezésében, átadásában és befogadásában.

„A hallgatókat beviszem az agyi folyamatok mélyére, és végigvezetem azon az úton, ahogy egy alkotó alkot, az ihletettségnek a pszichológiájába” – hangsúlyozta a pszichológus, kiemelve, hogy a zene az egyetlen művészeti ág, amely nemcsak a jobb agyféltekét, hanem a teljes agyat működteti.

Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész 2016-ban hívta életre a fesztivált. A zongoraművész az adásban elmondta: az eseménynek többek között a MOM Kulturális Központ, a Zeneakadémia és a Lóvasút ad otthont. A programok közül kiemelte Pál Ferenc pap és Vizi E. Szilveszter Lélek és logika című előadását, amelyben közreműködik Lukács Miklós és Balogh Kálmán cimbalomművész.
Vagyim Repin hegedűművész mellett a fesztivál fellépői között van Tompos Kátya, Sárközy Lajos és cigányzenekara vagy a Hot Jazz Band. Az eseményt ötödik éve rendezik meg.

Kiemelt kép: Cziffra Fesztivál Facebook-oldala.