Végső búcsút vettek Antal Imrétől

Egyéb


AntalImre_temetes_RozsaGyorgy_DBELO20080426007.jpg
Rózsa György
(MTI) - Rózsa György "csodaként" emlékezett meg barátjáról, akit "sziporkázó és szívet melengető, régimódian udvarias emberként" méltatott a búcsúztatón, amelyen mások mellett Vitray Tamás, Oltványi Tamás, Koós János, Selmeczi Tibor, Sztankay István, Ihos József, Maksa Zoltán, Aradszky László, Nyertes Zsuzsa, Nacsa Olivér, ifj. Knézy Jenő és Csonka András is jelen volt. "A Magyar Televízióban sok nagyszerű kolléga fordult meg, igazi zsenik azonban csak ketten voltak: Antal Imre és Vitray Tamás" - emelte ki Rózsa György.
 

AntalImre_temetes_DBELO20080426005.jpg
Rózsa György, Vágó István és Kudlik Júlia televíziós műsorvezetők Antal Imre ravatalánál

Vágó István ehhez azt is hozzátette, hogy Antal Imre azok közé a kivételes személyiségek közé tartozott, akik már életükben fogalommá válnak. Mint hangsúlyozta, Antal Imre személyiségében a szórakoztatás képessége, a sokoldalú műveltség és a jó kedély találhatott egymásra.

 
"A sírnál a hallgatás felidéz valamit, amit az élők szavai soha nem tudnak feloldani" - hangoztatta Kudlik Júlia. "Isten veled, nyugodj békében!" - mondta végezetül.
 
Antal Imre hosszan tartó súlyos betegség után, életének 73. évében, április 15-én hunyt el. A Magyar Televízió és az RTL Klub is saját halottjának tekintette a közkedvelt művészt.