Veszprémi Tavaszi Fesztivál: musical, tánc, bűnügyi játék

Egyéb


tenkeskapitanya_honvedtancszinhaz.jpg
Tenkes kapitánya

(MTI) - A megyeszékhelyen kívül is tartanak két előadást; az inotai Retro Színházban lép majd fel március 11-én este a Honvéd Táncegyüttes a Tenkes kapitánya című táncjátékkal, ugyanitt mutatja be vendégként a debreceni Csokonai Színház március 18-án este a Fodrásznő című darabot - mondta Vándorfi László, a rendezvénysorozat szervezője, a veszprémi Pannon Várszínház igazgatója.        

 
A fesztivál vasárnap kezdődik Veszprémben, és a Pannon Várszínház művészei Dés László, Geszti Péter és Békés Pál A dzsungel könyve című musicaljét adják elő. Egy héttel később, március 13-án a Hajmeresztő című bűnügyi társasjáték kerül színre.
    
A rendezvénysorozat keretében Veszprémben a következő előadás március 26-án szombaton lesz, amikor a Mesterdetektív című bűnügyi játék premierjét tartják a Pannon Várszínházban. Március 29-én a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós iroda közös produkcióját láthatja a közönség: a Dolcsaja Vita című darab Leonyid Brezsnyev egykori szovjet pártfőtitkár lányának (Galina Brezsnyeva) tragikomikus történetéről szól, az előadás főszereplője Csákányi Eszter.
    
A fesztivál utolsó előadása március 31-én délelőtt lesz Veszprémben, a Pannon Várszínházban, ekkor a Mesebolt című zenés-mesés játékot adják elő gyermekeknek.