Grigorij Szokolov zongoraművész márciusban A Zongora sorozat keretében ad koncertet a Müpában. A hangverseny középpontjában Mozart és Purcell művei állnak.

Fotó: Szöllősi Mátyás
Fotó: Szöllősi Mátyás

A Müpában ad szólóestet 2023. március 17-én Grigorij Szokolov, a világhírű orosz zongoraművész. A világszerte ünnepelt művész először 2003-ban, A Zongora sorozat meghívására lépett fel Magyarországon és bűvölte el a hazai közönséget. Azóta évről évre Budapest vendége, fellépései a hazai és nemzetközi zenei élet ünnepnapjai közé tartoznak. Idei estjét Purcell és Mozart művészetének szenteli. Grigorij Szokolov muzsikálása közben megáll az idő a hangversenytermekben: játéka, a művek hamisíthatatlan, letisztult interpretációja új dimenziókat nyit a hallgatók számára – erről a magyar közönség minden évben megbizonyosodhat.

A sorozat következő koncertjén Érdi Tamás március 24-én a Solti Teremben, Farkas Gábor április 2-án a Zeneakadémia Nagytermében ad szólóestet. A Müpában ebben az évben még két koncert kerül megrendezésre: Balázs János és Fazil Say lesznek a sorozat vendégei.

További információ itt található.