Különleges vendéggel, minden idők egyik leghíresebb szopránjával készülnek közös produkcióra az évek óta nagy sikernek örvendő Kórusok éjszakája szervezői: Emma Kirkby angol szoprán énekessel készítenek videót a Csíkszerda Egyesület tagjai mint a népszerű kórusfesztivál megálmodói, amelyben a mindenki számára kedves Csillagok, csillagok kezdetű magyar népdal csendül fel.

A szervezők kezdeményezéséhez ezúttal bárki csatlakozhat, aki kedvet érez hozzá.

A jelentkezők a videófelvételeket – a régizene legendás szólistájához hasonlóan – otthon vagy akár a szabadban saját maguk rögzíthetik telefonjaik segítségével, ám az összkép és természetesen az összhang is varázslatos hatást kelt majd, éppúgy, ahogyan a Kórusok téli éjszakájának idei videója is: 

A Csíkszerda Egyesület reményei szerint az online térben sok száz kórustag torkából csendül majd fel az ének idén is. Ezúttal azonban nem csupán azok kapcsolódhatnak be a közös éneklésbe, akik a korábbi évek Nyári, illetve Téli kórusok éjszakájának fellépői közül kerültek ki: egyéni jelentkezők videóit is várják a szervezők. A kezdeményezéssel megidézik a nyári rendezvény közös záródal-éneklésének fantasztikus hangulatát.

A rendhagyó projekthez május 20-ig bárki csatlakozhat,

aki kedvet érez hozzá: kórusok, egyéni énekesek, képzettek és amatőrök egyaránt. A szervezők reményei szerint 2022-ben ismét élőben rendezhetik meg a Kórusok éjszakáját.

Részletes információk a Kórusok éjszakája közösségimédia-oldalán találhatók.

Nyitókép: A Waldorf Diákkórus fellépése Budapesten, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Zenei Gyűjteményének kertjében a Kórusok éjszakáján (2013), fotó: MTI/Mohai Balázs