Különleges utazásra invitálja látogatóit a Petőfi Kulturális Ügynökség (PKÜ) Virágnyelven című legújabb kiállítása a Szentendrei Régi Művésztelep galériájában. Az anyák napi megnyitót május 4-én, szombaton rendezik a Duna-parti kisvárosban.

A galéria legújabb tárlatán 26 művész közel 40 alkotásán keresztül enged bepillantást a szavak mögötti, belső világainkra.

A kiállításon megjelenő kortárs fiatal generációhoz tartozó alkotó-, képző- és iparművészek virágmotívumai a vásznon szépségük mellett mély üzenetet hordoznak. Az anyagok, eszközök és technikák sokoldalú alkalmazása különleges művészeti alkotásokat hoz létre, a galériában találkozhatunk bőrből, textilből, üvegből és kerámiából készült festménnyel és szoborral is. A természet szimbolikája és a virágmotívumok kiterjesztik a művészi képzeletet. A virágcsendéletek, indák, levelek, gyümölcsök és termések helyét az egyedi és mély utalásokkal teli lelki folyamatok reprezentációja veszi át. Így a tárlaton a műalkotások finom kommunikációja figyelhető meg a külvilággal, ahhoz hasonlóan, ahogyan egy növény „beszél” a természetben.

A megnyitóra május 4-én, szombaton 17 órától várják az érdeklődőket a Petőfi Kulturális Ügynökség Szentendrei Régi Művésztelep (Szentendre, Bogdányi utca 51.) galériájában.

A kiállító művészek: Antalka Zsófia, Bartis Kata – Kas Műhely, Berecz Vanda, Dávid Zita, Enzsöly Kinga, Farkasvölgyi Éva, Gödöllői Iparművészeti Műhely (Bárány Fanni, Éger Csenge, Kecskés Fanni, Köves Renáta, Sipos Lili, Szabó Lilla Laura, Ujváry Berta), Győrbíró Csenge, Kiss Márta, Koleszár Stella, Kotormán Ábel és Gwizdala Dáriusz, Körei Sándor, Líbor Júlia – Donna Terra, Lencsés Ida, Lengl Orsolya, Nagy Gabriella, Naomi Devil, Pető István, Smetana Ágnes.