Többek között bemutatják Wenczel Klárát, aki kidolgozta a színtévesztők látását korrigáló szemüveglencsék ötletét, Örsi Ferencet, az Ikarus formatervezőjét, Bojár Gábort, az ARCHICAD-ot, a világ egyik legismertebb építészeti szoftverét létrehozó cég alapítóját, vagy Somlóvári Lászlót, a MAHART utolsó tengerhajózási igazgatóját is.

A Közlekedési Múzeum első videójában bemutatják professzor Stefan Lengyel ipari formatervezőt, akinek a ma is közlekedő budapesti Ganz csuklós villamosokat köszönhetjük. Mire kaphattok válaszokat? Például ezekre: Hogyan születtek meg nagyvárosaink legendás villamosainak tervei? Hogyan dolgozik egy ipari formatervező és hogyan szólt bele egy formatervező karrierjébe a hidegháború korszakának történelme? Hogyan változott a tömegközlekedés a második világháború után?

A Közlekedési Múzeum 25 perces, dinamikus, és számos archív felvétellel kiegészített rövidfilmjei egy történelemórát vagy fizikaórát is kiegészíthetnek, értékesek lehetnek mindenki számára, aki most otthonmaradással próbál segíteni a járvány megfékezésében.

A múzeum két jelenleg is elérhető, egy-egy témát körüljáró virtuális kiállítása mellett hamarosan egy újabbat  is közzétesz.

Nyitókép forrása: Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum