Az aukciókon bemutatott művek a magyar művészet történetének teljes keresztmetszetét nyújtják. Többek között Lotz Károly, Rippl-Rónai József, Victor Vasarely, ef. Zámbó István, Nádler István, Fiedler Ferenc és Maurer Dóra alkotásaira lehet licitálni online, a Virág Judit Galéria weboldalán.

Az aukciós kiállítás virtuálisan már elérhető, ha pedig a járványügyi szabályok lehetővé teszik, április 12. és 22. között személyesen is megtekinthető a galériában. 

A szezonális nagy aukciók mellett – a nemzetközi aukciósházak gyakorlatát követve – már kisebb, tematikus árveréseket is rendez a Virág Judit Galéria. Április 23-án így először vehetnek részt az érdeklődők kizárólag grafikákból álló árverésen, mellyel a galéria egy korábban méltatlanul elhanyagolt műfajra szeretné ismét ráirányítani a figyelmet.

A Grafikai aukció április 23-án, pénteken 19 órakor indul az online térben. A Háború utáni és kortárs művek aukciója április 24-én, szombaton 19 órakor kezdődik, szintén online. A két aukción összesen 215 tétel kerül kalapács alá, 115 grafikai és 100 kortárs műalkotás.

Nyitókép: Részlet a galéria virtuális kiállításából