Víz, Zene, Virág Fesztivál a hétvégén Tatán

Egyéb

(MTI) - Az eseményt 18. alkalommal rendezik meg, ezért akik idén ünneplik 18. születésnapjukat, ingyen belépőt kapnak.
    

A fellépők között megtalálhatók a tehetségkutatók nemrég felfedezett reménységei, Janicsák Veca és Tolvai Renáta, valamint a hazai könnyűzene nagyobb rajongótáborral rendelkező előadói, a Magashegyi Underground és a Kafkaz.
    
Az idősebbek figyelmére a dixieland zenekarok számítanak, de olyan fellépők is színpadra lépnek majd, mint a Neoton Família vagy Nagy Feró. A hazai előadókon kívül az In the Summertime című slágerével zenetörténetet író brit banda, a Mungo Jerry szereplésével pedig egy világsztárral is bővül az idei kínálat.
    
Az összművészeti fesztivál elsősorban a családosok kedvence. A szervezők a tavalyi évhez hasonlóan mintegy 120 ezer érdeklődőt várnak az eseményre.
    
A hagyományos kirakodóvásár helyszínei a Várkanyar és a tóparti sétány, az Öreg-tavon pedig sportesemények és bemutatók - köztük látványos repülőshow - várják a látogatókat.
    
Idén az Esterházy-kastély udvarában várja látogatóit a Borudvar. A borbarátok a helyi termelésű olaszrizlingek, Irsai Olivérek vagy éppen cserszegi fűszeresek, királylánykák mellett a messziről érkezett vendégpincészetek - idén a tokaji Degenfeld és a villányi Vylyan, valamint a Polgár Pincészet - borait is megkóstolhatják. 
    
A fesztivál részletes programkínálatról a www.tataifesztival.hu oldalon olvashatnak a látogatók.