Népszerű slágerek és magyar színpadokon ritkán hallott musicalbetétek csendülnek fel március 1-jén a RaM-ArT Színházban, a Bizarre! The Show-ban. A Menüett Produkció és a Show Dance Company előadásában sajátos világ tárul a nézők elé, az átkötőszövegek és a szereplők megszólalásai pedig komplex történetté formálják a különböző zenei stílusok dalait.

Részlet a Bizarre! The Show-ból. Fotó: Oszkai Péter
Részlet a Bizarre! The Show-ból. Fotó: Oszkai Péter

A Bizarre! amellett, hogy komoly témákat feszeget, elsősorban a szórakoztatást helyezi a középpontba. A környezet a napjainkban is nagy népszerűségnek örvendő Addams Family – és az abból készült Wednesday sorozat – világát idézi meg, azonban Király Béla rendező semmiképp nem szeretett volna szorosan kapcsolódni az ihletadó alkotásokhoz. „Aki megnézi az előadást, az ráismerhet ugyan a miliőre és az újragondolt karakterekre, akiket számos alkalommal láthatott már a tévében, azonban egy egészen más történet bontakozik ki a színpadon.”

Király a felcsendülő dalok kiválasztásánál nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy minél több olyan szerzemény kerüljön bele a műsorba, amely ugyan a nézők számára ismert, Magyarországon nem, vagy csak ritkán hallható. Ilyen például a Wicked című musical egyik legismertebb dala, a Defying Gravity, a Moulin Rouge Backstage Romance-a, de hallható lesz a Jégvarázs 2 egyik slágere is.

A musicalek mellett a popikonok sem hiányozhatnak: Miley Cyrus, Ciara és Robbie Williams dalai mellett a Queen szerzeményével is találkozhat a közönség. A számok eredeti nyelven, angolul csendülnek fel, a fanyar humorú magyar narráció – melynek megírásában az egyik szólista, Gábor Márkó is jelentős szerepet vállalt – pedig segít eligazodni a történetben.

A jeleneteket a Bizarre Ensemble, a Show Dance Company 24 fős tánckara, valamint a vizuáltechnika és díszlet teszi még látványosabbá. A fellépők ismert előadók: Füredi Nikolett, Sári Évi, Dér Heni, Szabó P. Szilveszter, Rigó Anna, Horváth Dániel, Gábor Márkó, Fejes Szandra, Fábián Nikolett, Becz Bernadett és Pap Viktória.

További információ itt található.