A PIM honlapján, valamint a múzeum hivatalos Facebook oldalán naprakészen adnak hírt frissülő digitális tartalmaikról.

Choli Daróczi József emlékére rendezett, Isten homorú arcán című kiállításukat 2020. március 17-én Beck Zoltán nyitotta meg, alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez, virtuálisan. Videóüzenete megtalálható már a múzeum Facebook oldalán, hamarosan a honlapon is betekintést nyerhetnek a tárlatba az érdeklődők.

Archív adatbázisukból virtuálisan bejárhatóvá tették honlapjukon a 2017-ben, Szabó Magda 100. születésnapja alkalmából készült Annyi titkom maradt… című kiállítást. Virtuálisan végigjárhatjuk az Önarckép Álarcokban című, szintén 2017-ben nyílt, Arany Jánosnak szentelt, impozáns tárlatot is.

Múzeumpedagógusaik a magyar nyelv- és irodalomoktatásban is jól hasznosítható online anyagokat szolgáltatnak az iskolákból, könyvtárakból és kulturális intézményekből kizárt tanulóseregnek. A PIM honlapján máris megtalálható az online múzeumpedagógia eszköztára – nem csak karantén idejére.

A honlapon mindenki számára elérhetővé tették adatbázisaikat, a PIM által előfizetett adatbázisokhoz és szótárakhoz is elérhetőséget biztosítottak, illetve összegyűjtötték a szabadon elérhető adatbázisok és folyóiratok listáját is.

A PIM Youtube csatornájára folyamatosan kerülnek fel videó- és hanganyagok korábbi felvételekből. Hamarosan láthatóak lesznek a PIM megbízásából József Attila-díjas írókkal készült portréfilmek is.

A Pimmédia oldalon ritka hangfelvételeket találhatunk: a Digitális Irodalmi Akadémia biztosította keretek közt az alkotók tolmácsolják műveiket. Hallgassuk meg Babits Mihály előadásában az Esti kérdés című versét, vagy fedezzük fel azt, hogyan emlékezik vissza Kocsis Zoltán Pilinszkyvel való megismerkedésükre.