Elérkezett a "Balázs János 3 arca" című bérlet záró hangversenye. Aki végigkövette a sorozat előző 2 koncertjét, megismerhette sokoldalú zenei képességeit a Lajkó Félix-szel közös improvizatív katartikus koncerten át a Bach és Chopin versenyművek lírai tolmácsolásán keresztül. Balázs János zenei önéletrajz formájában enged bepillantást a közönségnek klasszikus zenéhez fűződő intim kapcsolatába. Liszt Ferenc 12 Transzcendens etűdjét tűzte műsorra, amit a zongorairodalom Mount Everestjeként emlegetnek, kifejezve ezzel a darabok fizikai és lelki nehézségének fokát. A földöntúli erőket igénylő darabok tökéletes előadásához transz közeli állapot szükségeltetik, hogy a közönség ne csupán gyors hangokat halljon, hanem a zongora billentyűin keresztül egy eddig ismeretlen dimenzió kapui nyíljanak meg.

Balázs János ezzel a koncerttel Liszt Ferenc születésnapja előtt tiszteleg.

Műsoron: Liszt: Funerailles, Liszt: Transzcendens etűdök, (no. 1 - Preludio; no. 2 - a-moll; no. 3 - Tájkép; no. 5 - Lidércfény; no. 9 - Emlékezés; no. 4 ? Mazeppa)

Liszt: Transzcendens etűdök (no. 6 - Víziók; no.7 - Eroica; no.12 - Hófúvás), Chopin: 2 Noktürn, op. posth. Liszt: Transzcendens etűdök (no. 8 - Vad hajsza;no. 11 - Esti harmóniák; no. 10 - f-moll)

Balázs János fiatalos lendülete kiemelkedő technikai kvalitással és mély zenei megértéssel párosul. Művészi ösztönei biztonsággal vezetik a profizmus legmagasabb fokára. Egyéni zenei látásmód jellemzi előadásait, melyek során hangot mer és tud adni saját elképzeléseinek. Hitvallása, hogy a zene csakis a lélek legmélyebb és legőszintébb érzelmeiből születhet meg. A zene iránti igényessége és alázata garantálja a hallgatóság számára a legmagasabb művészi értéket. Koncertjeit hangos siker övezi. A hallgató nem csupán pillanatnyi élmény részese lesz, maradandó értéket vihet magával.

Balázs János fiatal kora ellenére már debütált Európa legnagyobb koncerttermeiben. Több ízben szerepelt Japánban, Kínában, Koreában és az Amerikai Egyesült Államokban. A Junior Prima-díjas zongoraművész 2014. februári zeneakadémiai szólóestje (A zongora három arca), ahol a hangszer irodalmának legnehezebb darabjai szólaltak meg (Ravel: Gaspard de la nuit, Balakirev: Islamey, Schumann: Toccata), egyaránt kivívta a közönség és a kritikusok egyhangú elismerését. Utóbbiak kiemelték virtuozitása elegáns csillogását és elmélyült líráját, amely mint selyem szövi át a hangok közötti távolságot.

A számos nemzetközi versenyen díjat nyert művész különleges improvizációs képességét a 2014-es Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megrendezett koncerten bizonyította a Zeneakadémián, ahol Lajkó Félixszel katartikus koncerttel debütáltak. Az ott helyben születő melódiák, ritmusok és gondolatok különleges aurát teremtettek, intim közelségbe hozva a közönség és a művészeket.

A 2015-ben indult a Balázs János három arca elnevezésű bérlet különleges és érdekfeszítő koncertekkel. Az első hangversenyen Bach két zongoraversenye és Chopin f-moll zongoraversenye szerepelt az Anima Musicae Kamarazenekarral, ezeket a műveket a művész még sosem tűzte műsorra. A második koncerten Lajkó Félix volt a vendégművész, a sorozat befejező koncertje pedig most a Müpában lesz, ahol szólóest lesz hallható. Utóbbi hangverseny már az MVM Koncertek A Zongora 2015-ös sorozatában korábban meghirdetésre került.