?Abban a korszakban nem volt olyan, hogy bocs, ha csináltam valami jót, még nekem kellett elnézést kérnem? ? meséli Nagy Feró, aki arról is beszélt, hogyan utasították el első diszkós hangvételű lemezötletét, majd vették át más zenészek. ?A művészet olyan, mint a betegség, terjeszteni kell? ? teszi hozzá, amikor a zenekar indulásáról kérdezik. Szerinte nagyon fontos, hogy akinek gondolatai vannak, az megossza azokat a nyilvánossággal. Mint kiderült, a kezdetekkor számos kihívással kellett szembenézniük, például amikor elhajtották őket, rekord idő alatt új számokat kértek, amiket hozni is tudtak. Közben az is szóba került, milyen újra és újra eljátszani a 8 óra munkát, Feró válasza, hogy még mindig ugyanolyan élvezettel és mindig másképpen játsszák el.

BS_Lojzi_szinpad

?Ne csak a hangok szólaljanak meg és találjunk hozzá rímeket, hanem útjuk is legyen? ? mondja a szöveg mondanivalójának fontosságáról Németh Lajos Lojzi, aki a jazz világából érkezett a rock színpadára. Az előadásból azt is megtudhattuk, hogy nagyon komoly kritériumoknak kellett megfelelni ahhoz, hogy az akkori kulturális bizottság elismerje a zenéjüket és lehetőséget teremtsen a koncertekre.

A Cseh Tamás Program Könnyűzenei Örökség alprogramja által megvalósított Azok a régi csibészek című poptörténeti beszélgetéssorozat a magyarországi könnyűzene közelmúltját járja körül. Célja, hogy szórakoztató formában, első kézből közvetítsen ismereteket a hazai pop-rock legendáriumáról, a zeneiparról, az ifjúsági kultúráról. A 2015 tavaszán indult, havonta egy alkalommal jelentkező könnyed hangulatú beszélgetéssorozat a nyolcvanas évek legjellemzőbb könnyűzenei tendenciáit tekinti át az őszinte, kőkemény rock lecsengő időszakától a rendszerváltó zenekarokig.