fbpx

Elemi szenvedélyek a Budavári Palotakoncerteken

Az operettgála idén az Elemi szenvedélyek címet kapta, és ehhez méltó izgalmas műsort ígér. Mint azt már megszokhatta a nagyközönség, most is felcsendülnek majd az operett-irodalom legnagyobb slágerei, többek között Kálmán, Lehár, Ábrahám örökzöldjei, ezek mellett operamelódiákkal is készülnek az előadók, valamint a Fitos Dezső Társulat világhírű táncosainak köszönhetően népzenés és néptáncos motívumok teszik még színesebbé a gálaestet.

A Budavári Palotakoncerteken természetesen fellépnek az operett műfajának sztárjai, akik már évek óta rendszeres visszatérői a rendezvénynek, így ezúttal is ott lesz Bordás Barbara, Dancs Annamari, Fischl Mónika, Oszvald Marika, Szendy Szilvi, Boncsér Gergely, Laki Péter, Peller Károly és Vadász Zsolt.

Újdonság, hogy több fiatal tehetség is lehetőséget kap a szereplésre, köztük a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató nyerteseként is megismert Ninh Duc Hoang Long. A Lehár-énekverseny díjazottjai, Faragó Alexandra és Dénes Viktor is a Palotakoncertek színpadára áll, bebizonyítva, hogy reményteljes az utánpótlás a műfajban, és a fiatalok is méltó módon viszik tovább a hungarikumnak számító operett hagyományait.

Az esten közreműködik a Budapesti Operettszínház Balettkara és Zenekara, vezényel Pfeiffer Gyula, rendező: Bori Tamás.

A rovat további cikkei