Az évadot a Győri Filharmonikus Zenekar Kamarazenekara indítja az Evangélikus Öregtemplom kertjében szeptember 5-én.

A korai évadkezdés egyik oka, hogy a társulat háromhetes távol-keleti turnéra indul október 8-án. A mintegy teljes zenekar Japánban, Tajvanon és Dél-Koreában a legjelentősebb hangversenytermekben lép a közönség elé.

A Felfedezések évadában februárban a Nikisch bérlet koncertjén Káli Gábor, a tavalyi Hongkongi Nemzetközi Karmesterverseny győztese vezényel majd. Nyári este a címe e hangversenysorozat májusi koncertjének. Mendelssohn-Bartholdy hegedűversenyének szólistája a Cseh Filharmonikus Zenekar nagyszerű koncertmestere, Jiří Vodička, a társulatot pedig Petr Popelka vezényli majd. Bogányi Tibor és Bogányi Bence fagottművész a Richter bérlet előadásán lépnek a színpadra, Wagner, Weber és Schumann műveivel. A sorozat májusi zárókoncertjén Tadaaki Otaka dirigálja majd a társulatot.

Hosszú évek után ismét a Richter Terem színpadára lép a Kossuth-díjas Medveczky Ádám, aki egy zenei csemegével nyitja a Sándor János bérletet szeptember 19-én: Dubrovay László, Bartók Béla és Rimszkij-Korszakov műveit dirigálja. Kokas Katalin előadásában pedig Brahms D-dúr hegedűversenye csendül majd fel a Nikisch bérlet januári koncertjén.

A zenekar meghívását ezúttal is számos hazai és külföldi vendégegyüttes, illetve szólista fogadta el, többek között Szabadi Vilmos, a Budapesti Tomkins Énekegyüttes, Dmitry Maszlejev zongoraművész, valamint a Wiener Sängerknaben.

A Felfedezések évad egyik legizgalmasabb eseményének ígérkezik az Amadeus Live-koncert. A nyolc Oscar-díjas filmet, a Győri Filharmonikus Zenekar kíséretében, eredeti szöveggel, magyar felirattal, két részben tekintheti meg a nagyérdemű márciusban. A társulatot Jessica Cottis vezényli az Egyetemi Csarnokban.

Fotó: Facebook