sebestyen_marta_600x337.png
Sebestyén MártaFotó forrása: mediaklikk.hu

Az évadzáró koncerten a Szent Efrém Férfikar, Kovács Róbert és Sebestyén Márta többek között Johann Sebastian Bach, Liszt Ferenc, Olivier Messiaen és Maurice Duruflé vallási témájú, különleges műveit adja elő.

 

A jövő évadban a billentyűverseny három hangszeren is indul: a hangszerek királynője az orgona, a fortepiano és az elmaradhatatlan zongora versenyez majd. A hangszerek mellett versenybe szállnak híres hazai és külföldi művészek is.

 

Az Unikum bérlet november 15-ei évadnyitó hangversenyén a közel száz éves tradícióval rendelkező Nemzeti Filharmonikus Zenekar műsorát hallhatja a közönség. A Zeneakadémia Nagytermében az együttest a 2018-ban Junior Prima Primissima díjjal kitüntetett fiatal karmester, Rajna Martin vezényli. A hangverseny során közreműködik a zenekar visszatérő vendége, a kétszeres Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Ránki Dezső.

 


ranki_dezso3_600x383.png
Ránki DezsőFotó forrása: mupa.hu
A bérletben köszöntheti a közönség a régizene kiemelkedő szakértőjét, Vashegyi Györgyöt és zenekarát, az Orfeo Zenekart. A Mozart-est másik főszereplője, Berecz Mihály zongoraművész. A művészek egy igazi zenei csemegével készülnek az Unikum bérlet hangversenyén, Berecz Mihály a modern zongora Mozart-korabeli elődjén, fortepianón fog játszani. A különleges hangszeren pedig Mozart három zongoraversenye csendül fel, úgy, ahogy azt a mester és kortársai hallhatták.

 

Március 30-án különleges zenei élményt tartogat az évad zárókoncertje, a Westminster Katedrális kiemelkedő orgonistájával, Martin Bakerrel lép újra színpadra a MÁV Szimfonikus Zenekar és visszatérő vendége, Daniel Boico.

 

A régi és az új bérletesek elővásárlási kedvezménnyel, június 15-ig válthatják vagy hosszabbíthatják meg bérletüket.