fbpx

A Filharmónia Magyarország 2019/2020-as pécsi Mesterbérletének kínálata

BFZ
A Budapesti Fesztiválzenekar
Fotó forrása: mupa.hu

A Mesterbérlet október 6-ai nyitányaként Haydn és Mozart műveit a Budapesti Fesztiválzenekar adja elő Takács-Nagy Gábor vezényletével és Jean-Efflam Bavouzet zongorista közreműködésével.

Az Orfeo Zenekar és Berecz Mihály zongoraművész igazi zenei csemegével készül az évad második, decemberben tartandó hangversenyére: egy mini Mozart zongoraverseny-kurzust tartanak majd a Kodály Központban. A komponista három zongoraversenyét adják majd elő a zongora Mozart-korabeli elődjén, fortepianón.

A Budapesti Fesztiválzenekar régizenei formációja 2020. január 28-án ad koncertet. Műsorukon Vivaldi, Händel, Bach és Mozart művei szerepelnek.

Rost_andrea
Rost Andrea
Fotó forrása: andrearost.com

A Nemzeti Filharmonikusok 2020. március 20-án drámai hangvételű koncerttel lép fel Rost Andreával. Johannes Brahms Tragikus nyitányát és Richard Strauss Négy utolsó ének című művét adják elő. Az est utolsó darabjaként Bartók talán egyik legszebb és legnehezebb zenekari műve, a Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára csendül fel.

Dmitrij_Kitajenko
Dmitrij Kitajenko
Fotó forrása: awesomeberlin.net

2020. április 26-án ismét Pécsett vezényli a Budapesti Fesztiválzenekart a világhírű orosz karmester, Dmitrij Kitajenko, aki ötven éve, 1969-ben nyerte meg az első Herbert von Karajan Karmesterversenyt. Az est szólistája Szon Jorum dél-koreai zongoraművész lesz, aki 18 évesen, 2004-ben a New York-i Filharmonikusokkal aratta első nemzetközi sikerét.

Az évad utolsó koncertjén felcsendül Sibelius 2. szimfóniája és Rahmanyinov 2. zongoraversenye.

A rovat további cikkei