?Tátong a sötétség, a drót remeg a lábam alatt, kacag a lelátó? ? elég csak behunyni a szemünket, és a Kéne egy világszám című dal máris elrepít minket a hétköznapi csodák szülőhelyére, a cirkuszba. Nem tudni, hogy Hobo, a tehetséges dalszövegíró és előadóművész évente hányszor jár cirkuszba, az viszont biztos, hogy október 31-én és november 7-én ott lesz, és 19 órakor fellép a Fővárosi Nagycirkuszban, hogy személyesen is keresse azt a világszámot, amelyről 2009 óta énekel.

hobo4

A Fővárosi Nagycirkusz Balance című előadása tematikájában az egyensúly köré épül, a nyitódal pedig megadja az est hangulatát, a társművészetek összekapcsolásával már a cirkuszművészet megújulása felé mutat. Földes László ?Hobo? a magyar kultúra ikonikus alakja, egyik igazán fontos és megkerülhetetlen személyisége. Az ő dalával ? annak külön a műsorra készült átiratával ? indul az előadás, amelyet a konferanszié, Maka Gyuszi ad elő a közönségnek.

hobo3

Tudta ön,

? hogy 2009-ben jelent meg Hobo pályafutásának egyik legjelentősebb lemeze, a Circus Hungaricus, amelynek szövegei három fő gondolati kör köré csoportosulnak: generációs önvizsgálat, mély társadalompolitikai elemzés, staféta-átadás, tudás és tapasztalat-áthagyományozás problematikája és gondolati köre.

? hogy a Circus Hungaricusban nem voltak töltelékszámok, mind a 15 dal egyformán erős, izgalmas, felkavaró, pimasz, brutális, szívszorító és gyönyörködtető, pontosan olyan, mint az igazi cirkusz nyújtotta élmény.

? hogy a cirkuszművészet megújítása kapcsán ARTista Café címmel havonta ingyenes előadásra, beszélgetésre hívják a nézőket a Fővárosi Nagycirkuszba.

 

Hobo Kéne egy világszám című dala a Circus Hungaricus lemezről: https://www.youtube.com/watch?v=tm8LJObCxfc

 

A Balance című műsor aktuális előadásairól folyamatosan tájékozódhat a http://www.fnc.hu/ honlapon.