fbpx

Folytatódik a Cseh Tamás Program!

A Nemzeti Kulturális Alap honlapján (www.nka.hu) 2014. október 13-án megjelent a Cseh Tamás Program két újabb pályázati felhívása, aminek keretében az NKA Zenei Kollégiuma pályakezdő, fiatal együttesek, előadóművészek előzenekarként történő élőzenei fellépéseinek elősegítését (III. alprogram), illetve a nem országos lefedettségű vagy vételkörzetű ? helyi vagy kisközösségi ? rádiókban és televíziókban újonnan induló, készülő vagy már futó, elsősorban magyar könnyűzenével foglalkozó műsorokat (IV. alprogram) kívánja támogatni.

csehtamas_500x3711_330x330

Az alprogramok célja, hogy elősegítse könnyű-, jazz és népzenei műfajba besorolható, élőzenét szolgáltató együttesek számára, hogy koncertjeiken vagy turnéikon könnyű-, jazz és népzenei műfajba besorolható, élőzenét szolgáltató előzenekarokat léptethessenek fel (III. alprogram), valamint hogy helyi vagy kisközösségi rádiók és televíziók magyar könnyűzenével foglalkozó műsoraiban a támogatásnak köszönhetően helyet teremtsenek a Cseh Tamás Program egyes alprogramjainak népszerűsítésére, a Program eseményeinek és résztvevőinek bemutatására (IV. alprogram). A kollégium rendelkezésére álló tervezett keretösszeg mindkét alprogram esetében 80-80 millió forint, amelyből pályázatonként 4 millió forint támogatás igényelhető; a III. alprogram esetében a támogatottnak az összeg legalább 70%-val az előzenekar költségeit kell fedeznie. Pályázatot benyújtani előzetes regisztrációt követően kizárólag online, az NKA portálján keresztül 2014. november 13-én éjfélig lehet.

A Cseh Tamás Program első pályázati felhívása 2014. szeptember 22-én lezárult. A fiatal pályakezdő előadók, zenekarok első hang- és képfelvételének elkészítésére, valamint a pályára lépést támogató kommunikáció megvalósítására kiírt felhívására mindösszesen 201 darab érvényes pályázat érkezett. A pályázatot benyújtó előadók és zenekarok meghallgatása hamarosan megkezdődik. A második alprogramhoz kapcsolódó felhívás 2014. október 6-án jelent meg szintén az NKA portálján. A pályázati kiírás célja, hogy a fővároson kívül minden megyében legalább egy olyan könnyűzenei koncerthelyszín tartósan működjön, ahol az élő koncertet vállaló előadók rendszeresen felléphetnek. A Zenei Kollégium rendelkezésére álló tervezett keretösszeg 60 millió forint, pályázatonként 2 millió forint támogatás igényelhető. A pályázatok benyújtási határideje 2014. november 13. éjfél.

 

További részletek:

Pályázati felhívás (III. alprogram): www.nka.hu/palyaztatas/aktualis_palyazati_felhivasok/zenei_cstp_141113

Pályázati felhívás (IV. alprogram): www.nka.hu/palyaztatas/aktualis_palyazati_felhivasok/zenei_cstp_3035_141113

NKA Igazgatósága

A rovat további cikkei