2015. szeptember 23. és 25. között angol-magyar jazzfesztivál várja a zenekedvelőeket az angol fővárosban a Budapest Jazz Club, a 606 Jazz Club és a Balassi Intézet - Londoni Magyar Kulturális Központ együttműködésében. A harmadik alkalommal megrendezendő eseménysorozatra a korábbi évekhez hasonlóan idén is hatalmas tömegeket várnak a szervezők, köszönhetően a magyar és brit jazz szupersztárokat felvonultató zenei programoknak.


jazzmajazzma1_600x449.png
Fotó: jazzma.hu

Az első napon kezdetként a különleges hangú magyar énekesnőt, Fábián Julit hallhatják a vendégek. Hozzá csatlakozik majd Gyárfás István gitáron, Steve Rubie - a 606 Jazz Club tulajdonosa - fuvolán, Hofecker Mátyás nagybőgőn, Winston Clifford pedig dobon. A második fellépő a fiatal, zseniális Molnár Sándor mélyebb tónusú zenét fog játszani tenor saxofonján a zongorista Gareth Williams, a nagybőgős Yuri Goloubev és a dobos Juhász Márton közreműködésével.

A második nap első programjában Bolla Gábor szaxofonos tér vissza ismét a 606 Jazz Clubba. Őt kíséri majd Steve Fishwick trombitán, Adam King nagybőgőn, Balázs József zongorán és Balázs Elemér a doboknál. A második szettben Ávéd János lesz hallható, aki szintén a tenor saxofon tehetséges, fiatal mestere. Hozzá csatlakozik a zongorista Jim Watson, a dobos James Maddren és a nagybőgős Adam King.

A harmadik nap első felében a tehetséges magyar énekesnőt, Claudia Campagnolt (született Dancs Klaudia) kíséri majd a fuvolás Gareth Lockrane, a nagybőgős Mark Lewandowski, és az előző napról már megismert Balázs testvérek. A folytatásban Ávéd János ezúttal Steve Rubie együttesével, a Samarával társul. Hozzájuk csatlakozik Neil Angilley zongorista, a nagybőgős Dill Katz, Liliana Chachian énekes, Dawson Miller az ütőhangszereknél és Nic France a doboknál.