„A tavalyi fesztivált meglepően nagy érdeklődés övezte. Hittem abban, hogy a Balaton nyújtotta könnyed kikapcsolódás jól megfér az igényes szórakozás, a klasszikus zene kínálta örömökkel; mégis a szervezés során olykor felmerült a kétely, hogy vajon lesznek-e elegen, akik a vízparti nyaralás alkalmával szívesen meghallgatnak például egy vonósnégyest”- fogalmazott a kezdetekről Hamar Zsolt. A kezdeményezés művészeti vezetője hozzátette: a tavalyi négy este igazolta, hogy lelkes és népes közönség várja a fellépő művészeket.

A Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatója csaknem negyven éve tölti nyarai jelentős részét a Balaton egyik legszebb fekvésű településén. „Révfülöp tavaly épült szabadtéri színpada lenyűgöző környezetet teremt a fesztivál megrendezéséhez” – jegyezte meg.

A város polgármestere hisz a művészeti és kulturális hagyományok közösségteremtő erejében. Kondor Géza úgy fogalmazott: elkötelezettek a színvonalas kulturális események iránt, hiszen ezek a közösségépítés fontos eszközei.

rev-hang-fesztival-2018_01

A Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatója idén is művész barátait, zenész kollégáit hívta meg a fesztiválra. A négy egymást követő este koncertjei négy különböző tematikát ölelnek fel.

Július 3-án szerdán „Tavasztól nyárig” címmel a Papp Dániel művészeti vezetésével működő Capella Philharmonica ad ízelítőt Bach és Vivaldi műveiből.

Július 4-én csütörtökön a Koppándi Vonósnégyes kalauzolja a közönséget „Bécstől Amerikáig”, Mozart divertimentojától Haydn és Dvořak vonósnégyesekig.

Július 5-én pénteken folytatódik a képzeletbeli utazás, ám ezúttal nem térben, hanem időben „Bachtól a romantikáig” . Az esten Bach d-moll zongoraversenye csendül fel Kovács Gergely zongoraművész közreműködésével, majd Csajkovszkij Vonósszerenádja a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekara előadásában Hamar Zsolt vezényletével.

A július 6-i szombati záróhangversenyen a Four Fathers Énekegyüttes hívja vidám nyári zenés utazásra a közönséget „A gregoriántól a rock and roll-ig”.

„Tavaly hagyományteremtő szándékkal indítottuk el a fesztivált, a második sorozat előtt pedig már bizonyossággal mondom: a közönség is érzi, hogy a színvonalas klasszikus zene szórakoztató” – vélte Hamar Zsolt.

További információk a programokról a www.rev-hang-fesztival.hu oldalon olvashatók.

Fotó: Balogh Zoltán / MTI)