rev-hang-fesztival-2018_01
 

?A tavalyi fesztivált meglepően nagy érdeklődés övezte. Hittem abban, hogy a Balaton nyújtotta könnyed kikapcsolódás jól megfér az igényes szórakozás, a klasszikus zene kínálta örömökkel; mégis a szervezés során olykor felmerült a kétely, hogy vajon lesznek-e elegen, akik a vízparti nyaralás alkalmával szívesen meghallgatnak például egy vonósnégyest? ? fogalmazott a kezdetekről Hamar Zsolt. A kezdeményezés művészeti vezetője hozzátette: a tavalyi négy este igazolta, hogy lelkes és népes közönség várja a fellépő művészeket.

 

A Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatója csaknem negyven éve tölti nyarai jelentős részét a Balaton egyik legszebb fekvésű településén. ?Révfülöp tavaly épült szabadtéri színpada lenyűgöző környezetet teremt a fesztivál megrendezéséhez? ? jegyezte meg.

A város polgármestere hisz a művészeti és kulturális hagyományok közösségteremtő erejében. Kondor Géza úgy fogalmazott: elkötelezettek a színvonalas kulturális események iránt, hiszen ezek a közösségépítés fontos eszközei.

rev-hang-fesztival-2018_11

A Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatója idén is művész barátait, zenész kollégáit hívta meg a fesztiválra. A négy egymást követő este koncertjei négy különböző tematikát ölelnek fel.

 

Július 3-án szerdán ?Tavasztól nyárig? címmel a Papp Dániel művészeti vezetésével működő Capella Philharmonica ad ízelítőt Bach és Vivaldi műveiből.

Július 4-én csütörtökön a Koppándi Vonósnégyes kalauzolja a közönséget ?Bécstől Amerikáig?, Mozart divertimentojától Haydn és Dvořak vonósnégyesekig.

 

Július 5-én pénteken folytatódik a képzeletbeli utazás, ám ezúttal nem térben, hanem időben ?Bachtól a romantikáig?. Az esten Bach d-moll zongoraversenye csendül fel Kovács Gergely zongoraművész közreműködésével, majd Csajkovszkij Vonósszerenádja a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekara előadásában Hamar Zsolt vezényletével.

 

A július 6-i szombati záróhangversenyen a Four Fathers Énekegyüttes hívja vidám nyári zenés utazásra a közönséget ?A gregoriántól a rock and roll-ig?.

 

?Tavaly hagyományteremtő szándékkal indítottuk el a fesztivált, a második sorozat előtt pedig már bizonyossággal mondom: a közönség is érzi, hogy a színvonalas klasszikus zene szórakoztató? ? vélte Hamar Zsolt.

 

További információk a programokról a www.rev-hang-fesztival.hu oldalon olvashatók.