maxim-vengerov
Maxim Vengerov

Érdemes lesz kiváltani tehát a Ferencsik bérletet: az első koncerten Ravel keringőfantáziája csendül fel Maxim Vengerovtól, akiről úgy tartják a kritikusok, hogy még Beethoven is kénytelen lenne elismerni. A Kobayashi bérlettel a fent említett hetvenöt éves mester, Eötvös Péter saját művei adnak majd tanúbizonyságot arról, hogy a kortárs muzsika igen is lehet szórakoztató. A Speaking Drums című darabban nyomon követhetjük, hogyan lesz Weöres Sándor úgynevezett nonszensz verseinek szavaiból ritmus, majd dallam, és mindezt miként ?tolmácsolja? a káprázatos tehetségű osztrák ütős-szólista, Martin Grubinger. Ugyanezzel a bérlettel ajánlott még ellátogatni a Maisky-trió közreműködésével megvalósuló koncertre, ahol Mischa Maisky csellóművész gyermekeivel, Sascha Maisky hegedűssel és Lily Maisky zongoristával együtt szólaltatja majd meg Beethoven Hármasversenyét.

mischa-maisky-
Mischa Maisky

A 2019-2020-as évad vendégművészei közül fontos kiemelni Karen Kamensek és Michael Sanderling karmestereket, a Weber klarinétverseny szólistáját, Sharon Kam klarinétművészt, valamint Arabella Steinbachert, aki Prokofjev I. (D-dúr) hegedűversenyét adja elő a Müpában.

Sebastian Weigle, Bertrand de Billy, Carlo Montanaro és Kobayashi Ken Ichiro visszatérő karmesternek számítanak a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar élén, természetesen velük is találkozhat majd a közönség.

A kedvezményes bérlet- és jegyvásárlás elérhető online a www.filharmonikusok.hu weboldalon, személyesen a Nemzeti Filharmonikusok külső jegypénztárában, a Broadway Jegyirodában, a Müpa, a Zeneakadémia és a Pesti Vigadó jegypénztáraiban, valamint a Jegy.hu országos jegyirodai hálózatában.