2126715586_c9281369ae

Iggy Pop a punk keresztapja ? jó okkal kapta meg ezt a jelzőt, hiszen a múlt és a jelen szinte összes punk bandája szándékosan vagy véletlenül kölcsönzött néhány dolgot Iggy-től vagy zenekarától, a The Stooges-tól.

James Newell Osterberg Jr., azaz Iggy Pop dobosként kezdte karrierjét, majd hamar felfedezte magában a féktelen, nyers erőt. 1968-ban megalakult a punk egyik alappilléreként számontartott The Stooges, ami a ?60-as évek végén és a ?70-es évek elején három kultikus lemezt (The Stooges, Fun House, Raw Power) jelentetett meg. A frontember nem sokkal később szólókarrierjére kezdett koncentrálni, amelyben jóbarátja, David Bowie volt segítségére.

Iggy igazi zenei innovátor, aki számos generáció számára képes definiálni a punk műfaját. Legutóbbi, 2016-os albuma a bizonyíték, hogy a frontember zsenialitása nem múlandó, és képes újradefiniálni magát a jelenben. A Post Pop Depression a Queens of the Stone Age frontembere, Josh Homme produceri segítségével készült és a Legjobb Alternatív Zenei Album kategóriában Grammy-jelölést is kapott.