A Sziget Fesztivál idén is ígéretes zenei felhozatalt kínál. Már korábban nyilvánosságra hozták, hogy a nagysikerű brit együttes a Blur, a legendás berlini punkbanda a Die Arzte is tiszteletét teszi nálunk. Ma három színpad legújabb fellépőit hirdették ki a Sziget Fesztivál szervezői.

 

A Nagyszínpadon fellép a spanyol SKA-P, akik már a 2005-ös koncertjükön is óriási bulit csaptak. A londoni olimpia megnyitója után most a Sziget fellépője lesz Dizzie Rascal, de a kétezres években feltámadó poszt-punk együttes az Editors is tiszteletét teszi a rendezvényen.

peterbjorn
Peter Bjorn and John

Az A38 színpadon a Bad Religion lép fel, akik tizenhatodik lemezüket népszerűsítik a Szigeten. Ellátogat a fesztiválra a Peter Bjorn and John nevű indie formáció, akiknek Young folks című dalát eddig 36 millióan látták az egyik videómegosztón. Az Ausztráliából indult Tame Impala is az A38 hajó sátrában ad koncertet, ők mind a közönséget, mind a kritikusokat meggyőzték a korábban nagy sikert adott Innerspeaker és a Lonerism című korongjukkal.

 

Az Aréna sátor a Sziget bulisátra, ahol szintén nyilvánosságra került néhány új fellépő neve. A romantikus popzenét játsztó Empire of the Sun a 2011-es koncert után újra az Óbudai- sziget előadóinak névsorát bővíti. A brit népszerű drum’n’bass banda a Chase and Status mellett az innovatív zenét játszó Chris Liebling is koncertet ad a Sziget Aréna sátrában.

 

(Forrás: Kultúra.hu)

(Fotó: sziget.hu, festival.hr)