Aranyakkord2_photo_sinco
Fotó: Sinco

Az Aranyakkord koncertjeinek hangulatát idézi meg a zenekar most megjelent, negyven perces kisfilmje, a Dalok a bolhapiacról. Kiss Tibi (Quimby) és Vastag Gábor (A Kutya Vacsorája) zenekarával éppen azokba a pillanatokba, abba a térbe engedik be a közönséget, melyeket külső szemek általában nem láthatnak. Koncertjeik szinte ugyanolyan intim hangulatú örömzenélések, mint ahogyan a dalaikat is csiszolgatják második otthunokban, a próbateremben.

„Most a nézők is képet kaphatnak a dalok születéséről. Ez egy kis werkjelenetekkel színezett, zenés kisfilm, amiben a muzsika játssza a főszerepet, Lajkó Félix a vendégünk és természetesen velünk van állandó szívbéli percussionistánk, Gábor Andor UFO is” – meséli Tibi. A felvételen így teljesen élőben muzsikálnak, és a 15 dal között több olyan is hallható, melyet korábban csak fellépéseiken játszottak vagy csak félig készültek el. „Teljesen hozza a koncertjeink hangzás- és képivilágát” – teszi hozzá Vasti. A kisfilmet egyébként a több Aranyakkord-klipet is jegyző Sinco készítette.

DY7I2667_1_1
Fotó: Sinco

A felvételek során a zenekar vendége volt Lajkó Félix is, aki a legutóbbi Aranyakkord-dalban, a Tudom hogy hol vagyokban is közreműködött. „Innen jött az ötlet, hogy hívjuk meg erre az élő muzsikálásra is, hiszen ő a legjobb, amikor valami valós időben rakódik össze a közös zenélés során” – mondja Vasti. „Ha egy ilyen profi művésszel hoz össze az élet, akkor nehogy csak egy számon dolgozzunk már együtt.”

A Dalok a bolhapiacról így most mindenki otthonában megidézhetővé teszi az Aranyakkord-koncertek hangulatát, aki pedig ezután kedvet kap ahhoz, hogy élőben is megnézze őket, annak érdemes a Facebookjukat követni a nyári dátumokért.