Péntek este a Virtuózok lépnek fel. Az ország legkiválóbb komolyzenei tehetségei a klasszikus zenei produkciók mellett számos meglepetéssel készülnek a magyar népdalokhoz kapcsolódóan is.

 

Szombaton egész nap programokkal várják az érdeklődőket. A délelőtti óvodások műsorát és a Veszprémi Kabóca Bábszínház előadását a délutáni Alma Együttes koncertje koronázza meg. Ezután az idősebbek nosztalgiázhatnak az LGT Emlékzenekar zenéire, amit Rúzsa Magdi és a ByTheWay koncertje követ, akik szintén belecsempészik műsorukba a népdalt is. A napot pedig retró diszkó zárja Dj Lottersszel.

MagyarNepdalNapja2

 

Vasárnap délelőtt a Langaléta Garabonciások köszöntik a látogatókat, amit a Dalárdatalálkozó követ dinnyésiekkel, tordasiakkal, pázmándiakkal, székesfehérváriakkal és váliakkal. Fellép a járás településeinek polgármestereiből (alpolgármestereiből, jegyzőiből, képviselőiből) alakult kórus is, amely az idei Utazás kiállításon való fellépése után kizárólag a martonvásári színpadon látható.

 

Ha valaki mégsem teheti meg, hogy eljön Martonvásárra, az figyelje a Dankó Rádiót, mert aznap élő közvetítéssel jelentkezik a Magyar Népdal Napjáról. A helyszínről közvetíti majd a ?Martoni ebédhez szól a nótát?, amit Kacsó Hanga ( ?páva? győztes), a Csík zenekar és vendége Presser Gábor, a Tata Helyőrség Zenekar – “Gyep-show”-ja, valamint a néptáncban egyedülálló produkciót alkotó Fitos Dezső Társulat követ.

MagyarNepdalNapja1

A Népdal Napját a népzene ínyencei Rendhagyó Prímástalálkozóval zárják, itt lesz többek között Herczku Ági, Lakatos Róbert, Vizeli Balázs Bede Péter és még sokan mások.

 

Bővebb információ, részletes program: www.magyarnepdalnapja.hu